Nye bilder

Gourmet

Bildeserie med 6 bilder — bla ved å trykke på pilene

Ikke så ofte, men av og til, bøyer jeg meg i støvet og blir dypt, dypt imponert.
Les mer…

Spinatrullade med mozzarella og tomat

Bildeserie med 3 bilder bla ved å trykke på pilene

Denne rulladen er enkel og genial, ikke minst til å ta med seg bort for eventuell oppvarming (kan også spises kald). Selv om julen er dominert av julemat (har av nøttepuddingen helt til dagene blir svarte), må det også annen mat til. Jeg lagde denne torsdag, og tok med meg det gjenværende da vi dro på familiebesøk fredag.

Det funket for meg

..og hva i alle dager spiser jeg?
Les mer…

Ca sopplasagne

Man tager en oppskrift, tilpasser den til hva man har i kjøleskapet og får en lavkarbosopplasagne-ish.

Jeg brukte:

Hvor vanskelig kan det være?

En journalistkollega pleide å si om våre møter i MRJ-styret at ett av to største spenningsmomentene var hvilken mat jeg fikk servert (det andre var hvilken hårfarge jeg dukket opp i).

Vegansk lavkarbogulasj (elns)

Gulasj.

Mens Lillian Müller ikke greier bedre enn å servere kjøpeburgere fra Hälsans kök på TVNorges 4-stjerners middag (og fikk kikerterburgeroppskrift i retur fra Ole Martin), har jeg laget lavkarbogulasj etter oppskrift fra “The vegetarian low-carb diet cookbook” (jeg lager mat oftere enn jeg blogger her, må jeg få påpeke – skal skjerpe meg!).

Deilige oppskrifter

“Hva spiser du?” “Hva kan jeg lage til deg?” “Hva bør jeg lage om jeg skal ha veggismat?” Typiske spørsmål, og jeg blir som regel svar skyldig. Jeg spiser godt, men er elendig på oppskrifter. (Det er nesten bare speilegg jeg lager uten kokeboka oppslått…)

Ikke er jeg en kjøkkenelsker heller. Stas å lage mat, men veldig tiltak å komme i gang.

«Det er ikke så ofte en ser tjukke veggiser»

Snasne ting jeg gnafset i meg før.Vegetarisk – og slett ikke sunt. [Foto: Stjålet som en ravn via Google.]

Vi spiste lunsj, kompisen min og jeg, da han sa det. Han har vel antakelig rett, men jeg var en slik. Det er på tide med en ekte bekjennelse.

Nøtteburgere med noko attåt

Bilde fra Aktivistens kokebok, side 154-155: Nøtteburgere med glaserte gulrøtter og soppstuing.

Inspirert av min post om Meat free Monday, sprenger Ida grenser hver mandag.

Dette har jeg gjort i kveld

Plommmmmmmmer! (Og enda er det mer.)

I hagen har jeg et temmelig gammelt og slitent plommetre. Det er gammelt og anstrenger seg for å ikke knekke sammen. Like fullt bærer det hver høst en mengde deilige, velsmakende plommer.

Prosjekt mockeroni

Tofu som skal bli til mockeroni.

Er det noe vi elsker her i familien, så er det pasta. Jeg har utpekt det til en av de store synderne som forårsaket at jeg måtte begynne på lavkarbo i utgangspunktet. Selvfølgelig har jeg hatt lyst på det en gang eller hundre i løpet av de siste fem månedene.

Se, han spiser en kjempegod moussaka

Dette falt i smak! Det gafles innpå så fotografen knapt henger med.

Lasagne og moussaka var på sitt mest populære (antar jeg) i min unge ungdom (ca). Som et alternativ til pizza var det dette mamma lagde når vi skulle ha noe ekstra godt på lørdagskveldene. Derfor er det fortsatt litt spesielt å spise disse rettene.

Begynn i det små

Engelske The Guardian synes å være på en veggisbølge, og har mange fine saker for tiden.

Sinna nå!

Fine boka!

Eitrende forbanna, er hva jeg er. Når leger bedriver feilinformasjon blir jeg det.

Knekkebrød (nesten) uten karbohydrater

Ferdige knekkebrød

“Jeg har aldri tenkt på at knekkebrød faktisk må bakes,” uttalte en bekjent her forleden.

Nå også lavkarbo

Lavkarbo

Som om veggis ikke legger begrensninger nok på matutvalget; nå skal maten også være lavkarbo.

Nei, veggiser spiser ikke fisk

Nei, nei, nei.

Sulten med NSB

Norges statsbaner har fraktet meg fra a til å mange ganger i årenes løp. Jeg liker tog; du får slappet av, om det enn er med et blad, en bok, noe på øret eller i prat med reisefølget – eller noen du blir kjent med underveis. Ikke minst når en reiser med unger er toget et strålende tilbud, spesielt i de gamle togene. Det som opprinnelig het Blekkulf-rom i de nå lenger ikke fullt så nye Signatur-togene er ikke på langt nær så tilfredsstillende.

Tog er også bra takket være bistrovognen, hvor man kan kjøpe både skikkelig mat og snop.

Hvilken dyrevelferd?

Fra årsskiftet trådte loven om dyrevelferd i kraft. All grunn til å juble for dyrevernere, skulle man tro, men jeg er betenkt.

Jeg har ikke lest loven, men jeg er i utgangspunktet sterkt skeptisk til at jeg – smått fanatisk som jeg er – synes den er tilstrekkelig. Det største spenningsmomentet er uansett hvordan den blir håndhevet. Det skal visst ligge flere virkemidler for Mattilsynet i den nye loven, så det kan være lov å håpe at forholdet mellom deres opptatthet av matlov og dyrevelferdslov jevner seg ut.

Lus, knokler og fisk i maten

Merkelige ting i maten

(Apropos fak #1, hvor jeg nevnte karmin, og fak #2, hvor jeg spurte Vet du hva du spiser?)

fak #2

Helsefarlig?

Frikventli askt kvestjen: Men dør du ikke hvis du ikke spiser et lass vitaminpiller hver dag?

fak #1

Cochenillelus

Frikventli askt kvestjen: Hvorfor?

- Nei, det blir for tørt

Vegetarrestauranter eller gode vegetaralternativer på “normale” spisesteder florerer ikke i vårt langstrakte land (alle enhver burde forresten prøve ut Persilleriet i Trondheim ved anledning). De største utfordingene kommer når man er i familieparker eller trenger noe å bite i langs veien midt på natten, men det får være et annet kapittel.

På de fleste steder er heldigvis betjeningen behjelpelig og samarbeidsvillig, selv om man ikke alltid er klar over veggis innebærer. (Hva? Spiser du ikke fisk heller? Men kylling da, det spiser du vel? d0h!)

Bekjennelser fra en veggis

Følges av 6 medlemmer.
Origo Bekjennelser fra en veggis er en sone på Origo. Les mer

Et uhøytidelig skrått blikk på verden sett med øynene til en veggis. Et lite pusterom i hverdagen for å lufte personlige gleder og frustrasjoner.

Om du er ute etter fornuftig informasjon om veg*isme, oppsøk Norsk vegetarforening.
Er du ute etter oppskrifter bør du oppsøke den beste veggisbloggen der ute; Veggie in Norway.

Annonse